Novosti

Održan 2. okrugli stol Lokalnih partnerstava za zapošljavanje Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske i županije

U četvrtak, 02. srpnja 2020. godine održan je 2. Okrugli stol Lokalnih partnerstava za zapošljavanje Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije s početkom u 12 sati  u Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici, Poduzetnička zona II 18, 33000 Virovitica.

Tema okruglog stola bila je  „Budućnost Lokalnih partnerstva za zapošljavanje u novoj financijskoj perspektivi 2021 . – 2027. “

Gosti-predavači okruglog stola bili su  gđa. Ivana Matošin i g. Filip Miličević iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava (Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije).

Informirali su sudionike okruglog stola o Europskom socijalnom fondu + u novoj financijskoj perspektivi 2021. do 2027. i u kojoj su fazi pregovori sa Europskom komisijom. Također, predstavljene su mogućnosti institucija na tržištu rada unutar ESF+, unutar specifičnog cilja ˝Modernizacija institucija i usluga na tržištu rada radi procjene i predviđanja potreba za vještinama te osiguravanja pravodobne i prilagođene pomoći i potpore usklađivanju ponude i potražnje na tržištu rada, prelascima i mobilnosti˝. Do kraja 2020. godine planira se usvojiti Nacionalna razvojna strategija do 2030., kojom se nastavlja aktivnost digitalizacije institucija tržišta rada radi unaprjeđenja njihovog poslovanja i povećanja dostupnih e-usluga krajnjim korisnicima.

U drugom dijelu okruglog stola sudionici su imali mogućnost postavljanja pitanja, davanja prijedloga i komentara sukladno iskustvu koje imaju sa projektima financiranih iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sljedećih prioritetnih osi: Zapošljavanje i mobilnost radne snage, socijalno uključivanje, obrazovanje i cjeloživotno učenje i dobro upravljanje.

Drugi okrugli stol organiziran je u sklopu projekta ˝Pozitivne vibracije˝ i u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava. Organizator okruglog stola je Razvojna agencija VIDRA, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i Gradska razvojna agencije Slatine (GRAS).